Dirigent

Muzieknootjes

Met Jurrien Zaagman hebben we een professionele dirigent die op een enthousiaste en stimulerende manier het allerbeste uit ons koor naar boven haalt.

Even voorstellen

Ik ben Jurrien Zaagman, geboren en opgegroeid in Amsterdam. Vanaf mijn 8ste kreeg ik pianoles maar toen ik 11 was wist ik het zeker: ik wilde violist worden. Dus stopte ik met pianoles. Met als gevolg dat ik alleen nog maar achter de piano zat (met stukken die ik zelf kon uitkiezen en die WEL leuk waren om te spelen) en het met de viool nooit iets geworden is.

Ik studeerde piano aan het Sweelinck Conservatorium Amsterdam bij Daniƫlle Dechenne en studeerde in 1989 af. Tijdens mijn studie werd ik lid van de KCOV-Amsterdam (tenor) wat mij later veel voordeel heeft opgeleverd toen ik zelf met koren ging werken. Toen de pianist ermee stopte heb ik het van hem overgenomen en ben daar bijna 20 jaar pianist gebleven.

Direct na mijn conservatoriumtijd ben ik begonnen zelf met koren te werken. Ik werd gevraagd als repetitor bij een operettevereniging, en kreeg de (muzikale) leiding over een jeugdkoor in Edam. Ik ben sindsdien altijd met koren blijven werken, hetzij als dirigent, repetitor of als pianist. Daarnaast geef ik pianolessen, begeleid ik zangers en instrumentalisten en doe ik nog heel veel (muzikale dingen) meer.

In 2005 verruilde ik Amsterdam voor Zutphen. Ik woon daar met mijn vrouw en zoon in een prachtige omgeving en heb nog geen moment spijt gehad van deze move naar het oosten van het land. Ik maak graag wandelingen door de bossen in de omgeving of pak de mountainbike als ik iets echt actiefs wil doen.

In maart 2022 ben ik als dirigent begonnen bij Tuesday Fever. Het is een enthousiaste groep mensen die iets goeds willen neerzetten en beter willen worden. Maar daarbij ook gezelligheid en een goede sfeer in het koor belangrijk vinden. Dat sprak mij wel aan en ik heb het dan ook uitstekend naar mijn zin bij Tuesday Fever!

Wil je meer weten over mij? Neem dan een kijkje op mijn site: mp-pianissimo.nl