DIRIGENT

Dirigent Jan Smale

Ik ben Jan Smale, de dirigent van Tuesday Fever.

Al van jongs af aan ben ik geboeid door muziek en zang en het arrangeren daarvan. Op mijn vijftiende speelde ik in het orkest van de Battumse revue en maakte ik arrangementen op zelfgemaakte melodieën. De zanggroep van de revue ging op zangles en daar ontdekte ik het zingen. Later zong ik bij Popcorn in Lochem en deed ik mee aan twee theaterproducties van de Musical- en Operettevereniging Deventer.
Langzamerhand ontstond steeds meer interesse voor het werk van de mens vóór het koor, de dirigent. Ik ging workshops en cursussen volgen op gebied van koordirectie, repetitietechniek, arrangeren en zangtechniek.

In 2015 heb ik van mijn hobby mijn werk gemaakt.

Zomer 2016 heb ik de Kurt Thomas Cursus gevolgd voor koordirigenten op het conservatorium in Utrecht. In seizoen 2017/2018 heb ik de cursus Dirigent Licht Vocaal  gedaan.

Ik heb in 2016/2017 een aantal popkoren opgericht voor mensen, die juist overdag tijd vrij willen maken om met elkaar te gaan zingen.

’s Avonds dirigeer ik momenteel Het Gieters Popkoor, het projectkoor van Hutspot the Musical en vanaf 1 juli 2019 dirigeer ik Tuesday Fever in Tubbergen. Ik vind het een uitdaging om deze koren, met allemaal een eigen smoel, verder te ontwikkelen en mooie (theater)voorstellingen te maken.

Bij Tuesday Fever spreekt me vooral de combinatie van een popkoor met een eigen combo aan. Waar bij de andere koren de focus ligt op de zang is dat in Tubbergen toch vooral de totaalbeleving van de popmuziek. Met het combo zijn er extra mogelijkheden om het repertoire meer divers te maken. Naast het meer stevige en uptempo-werk kun je ook een keer een klein nummer doen met alleen piano of gitaar of een keer het combo in de spotlight zetten met één of enkele zangers. Het is een uitdaging om samen met het koor en combo te werken aan een aantrekkelijk pakket voor koor, combo èn publiek!

Naast het dirigeren van ‘mijn’ permanente koren organiseer en leid ik ook veel zangmuziekprojecten. Zoals musicals, koren-evenementen en meezingavonden.
Wil je weten wat en waar; of ben je geïnteresseerd om aan een project mee te doen?
Neem dan zeker een kijkje op mijn website www.zingenmetjan.nl

© TUESDAY FEVER
PRIVACY BELEID