OVER ONS

Tuesday Fever is sinds 13 oktober 2000 officieel een stichting, die zich tot doel heeft gesteld: “het oprichten en in stand houden van een koor”. Het bestuur van de stichting heeft de verantwoordelijkheid om het doel na te streven en het koor in praktische zin te faciliteren. Ze doet dit door een dirigent(e) aan te stellen, te zorgen voor een oefenruimte en apparatuur aan te schaffen.

krantenartikel Tuesday Fever bestaat 12,5 jaar

Het bestuur

foto Rob Henneveld
Rob Henneveld
(Duo)voorzitter

Van zingen word je vrolijk!

Hier ben ik achter gekomen toen wij lid werden van Tuesday Fever, in september 2016. Ik woon in Tubbergen. In het begin best wel lastig want ieder liedje moet je leren, ondanks dat je denkt het te kennen. Ja, de woorden vaak wel, maar niet de partij zelf. Geef jezelf wat tijd en het komt allemaal goed.

In de rol van bestuurslid is het leuk om je steentje bij te dragen om het koor in stand te houden, doe je niets dan gebeurt er ook niets!

Ons repertoire is erg afwisselend en de dirigent weet ons altijd weer nóg beter te maken.

foto Margreet Engelhart
Margreet Engelhart
(Duo)voorzitter

Zingen in het koor doe ik al vanaf 2001 en ik zing nog steeds met veel plezier. Ik ben woonachtig in Geesteren. Sinds enige tijd ben ik bestuurslid van ons mooie koor, Tuesday Fever.

Het leuke repertoire, wat regelmatig wordt vernieuwd met nieuwe liedjes. Niet voor niets staat in onze visie dat we zingen voor het plezier van anderen maar ook voor onszelf. Dus naast muziek staat ook gezelligheid centraal.

Wij zingen veel Engelstalige liedjes, maar ook steeds meer Nederlandstalig. Overigens zijn de vaak eenvoudig klinkende liedjes de moeilijkste om te leren en goed te zingen!

foto Roy Revet basgitaar
Roy Revet
bestuurslid

Tuesday Fever heeft nog zo veel potentie om zich verder te ontwikkelen! Popkoren zijn helemaal 'in' tegenwoordig. Heel veel 40-plussers hebben tijd en beleven plezier aan het met elkaar zingen van bekende popsongs. Maar wat is het doel van al het repeteren? Dat is toch om af en toe op te treden voor een enthousiast publiek. En dan gaat het om meer dan zingen alleen. Het oog wil ook wat! Met een beetje extra amusement maakt je van een traditionele 'uitvoering' een echte 'Show'.  Tuesday Fever heeft een eigen begeleidingsband! Dat is al onderscheidend van veel andere popkoren. Samen met Rob Henneveld heb ik al eens wat stippen op de horizon gezet om Tuesday Fever naar toe te laten groeien. Van 'Tubbergs beste geheim' tot een altijd sprankelende en onderhoudende popshow. Ik hoop vanuit het bestuur bij te dragen aan die verdere ontwikkeling van Tuesday Fever.        

Miranda Velthuis
penningmeester

Miranda stelt zich voor: (Tekst volgt)

Commissies

Naast het bestuur kent Tuesday Fever een tweetal commissies:

  • De Muziek- en Performancecommissie (M&P)
  • De Opbouwcommissie

De Muziek- en Performancecommissie draagt zorg voor de inbreng van nieuwe nummers. Alle leden van het koor kunnen bij de M&P-commissie nummers aandragen waarvan zij denken dat ze geschikt zijn voor het koor. De commissie maakt uit de aangedragen nummers een selectie en draagt die voor aan de dirigent(e). Die bepaalt uiteindelijk welke nummers aan het repertoire worden toegevoegd en maakt hiervoor de arrangementen.

Ook bepaalt de commissie de outfit welke gedragen wordt tijdens optredens.

De taak van de Opbouwcommissie is het vervoer van apparatuur en instrumentarium naar en van optredens. Ook zorgt deze commissie voor het opstellen en afbreken van de geluidsinstallatie bij de concerten.

Foto Tuesday Fever
© TUESDAY FEVER
PRIVACY BELEID