BESTUUR

Tuesday Fever is sinds 13 oktober 2000 officieel een stichting, die zich tot doel heeft gesteld: “het oprichten en in stand houden van een koor”. Het bestuur van de stichting heeft de verantwoordelijkheid om het doel na te streven en het koor in praktische zin te faciliteren. Ze doet dit door een dirigent(e) aan te stellen, te zorgen voor een oefenruimte en apparatuur aan te schaffen.

krantenartikel Tuesday Fever bestaat 12,5 jaar

Het bestuur

foto Rob Henneveld
Rob Henneveld
Voorzitter

Van zingen word je vrolijk!

Hier ben ik achter gekomen toen wij lid werden van Tuesday Fever, in september 2016. Ik woon in Tubbergen. In het begin best wel lastig want ieder liedje moet je leren, ondanks dat je denkt het te kennen. Ja, de woorden vaak wel, maar niet de partij zelf. Geef jezelf wat tijd en het komt allemaal goed.

In de rol van bestuurslid is het leuk om je steentje bij te dragen om het koor in stand te houden, doe je niets dan gebeurt er ook niets!

Ons repertoire is erg afwisselend en de dirigent weet ons altijd weer nóg beter te maken.

foto Roy Revet basgitaar
Roy Revet
bestuurslid

Tuesday Fever heeft nog zo veel potentie om zich verder te ontwikkelen! Popkoren zijn helemaal 'in' tegenwoordig. Heel veel 40-plussers hebben tijd en beleven plezier aan het met elkaar zingen van bekende popsongs. Maar wat is het doel van al het repeteren? Dat is toch om af en toe op te treden voor een enthousiast publiek. En dan gaat het om meer dan zingen alleen. Het oog wil ook wat! Met een beetje extra amusement maak je van een traditionele 'uitvoering' een echte 'Show'.  Tuesday Fever heeft een eigen begeleidingsband! Dat is al onderscheidend van veel andere popkoren. Samen met Rob Henneveld heb ik al eens wat stippen op de horizon gezet om Tuesday Fever naar toe te laten groeien. Van 'Tubbergs beste geheim' tot een altijd sprankelende en onderhoudende popshow. Ik hoop vanuit het bestuur bij te dragen aan die verdere ontwikkeling van Tuesday Fever.        

Mia Masselink
Secretaris
Een popkoor in Tubbergen! Hoe leuk is dit.. dacht ik begin 2022 toen ik een artikel las in Op- en Rond de Essen. Een huis aan huis blad in Tubbergen en omgeving. Dit leek mij wel wat en ik trok de stoute schoenen aan om een proefrepetitie bij te wonen. Wat een leuk genre. Liedjes uit de jaren 60/70 die gemakkelijk mee te zingen zijn. Het werd een leuke avond en het sprak mij aan. Vanaf die tijd heb ik elke dinsdagavond de repetitie bezocht en werd lid. Inmiddels blijft het niet bij de jaren 60/70 songs maar ook zeker hedendaagse liedjes komen aan bod. Denk aan Adèle, Goldplay en Eurythmics. We hebben dames en heren van verschillende leeftijden en (zang)plezier staat voorop maar we zijn wel serieus bezig. Een leuke dirigent, en, jawel, een heuse band met drums en twee gitaren die ons frequent begeleiden. Kortom top! Aan het eind van elke maand hebben we overleg en daarna nuttigen we een drankje en een hapje samen. Zelf ben ik ook nog aan een bestuurlijke functie als secretaris begonnen. Het leek mij goed om op die manier nog meer inzicht te krijgen in het reilen en zeilen van deze leuke zanggroep. We bespreken o.a. ook de optredens die we een aantal keren per jaar uitvoeren. Dit kan in principe overal zijn want .. je kan ons zelfs boeken. Nou, genoeg over mij. Denk jij dat je het leuk zou vinden om ook te komen zingen, aarzel niet! Dinsdagavond vanaf 19.30 uur tot 21.30 uur repetitie in de kapel van De Eeshof in Tubbergen. Wie weet tot ziens!   Mia Masselink
Penningmeester

Deze rol wordt momenteel tijdelijk waargenomen door het bestuur.

We zoeken jou!

Van zingen word je vrolijk!

En als bestuurslid draag jij daar extra aan bij!

Commissies

Naast het bestuur kent Tuesday Fever een tweetal commissies:

  • De Muziek- en Performancecommissie (M&P)
  • De Opbouwcommissie

De Muziek- en Performancecommissie draagt zorg voor de inbreng van nieuwe nummers. Alle leden van het koor kunnen bij de M&P-commissie nummers aandragen waarvan zij denken dat ze geschikt zijn voor het koor. De commissie maakt uit de aangedragen nummers een selectie en draagt die voor aan de dirigent(e). Die bepaalt uiteindelijk welke nummers aan het repertoire worden toegevoegd en maakt hiervoor de arrangementen.

Ook bepaalt de commissie de outfit welke gedragen wordt tijdens optredens.

De taak van de Opbouwcommissie is het vervoer van apparatuur en instrumentarium naar en van optredens. Ook zorgt deze commissie voor het opstellen en afbreken van de geluidsinstallatie bij de concerten.

© TUESDAY FEVER
PRIVACY BELEID