OVER ONS

Tuesday Fever is sinds 13 oktober 2000 officieel een stichting, die zich tot doel heeft gesteld: “het oprichten en in stand houden van een koor”. Het bestuur van de stichting heeft de verantwoordelijkheid om het doel na te streven en het koor in praktische zin te faciliteren. Ze doet dit door een dirigent(e) aan te stellen, te zorgen voor een oefenruimte en apparatuur aan te schaffen.

krantenartikel Tuesday Fever bestaat 12,5 jaar

Het bestuur

foto Ria Oele-Doeleman
Ria Oele-Doelemans
voorzitter

Geboren in Den Helder, getrouwd, ik woon sinds november 2008 in Tubbergen. Nadat ik via mijn buurman Roelof, óók lid, over het koor hoorde ben in februari 2009 mee gegaan om te luisteren. Ik werd meteen enthousiast ontvangen, erg leuk!

In april 2009 ben ik officieel bij Tuesday Fever gaan zingen. Na 35 jaar in een kerkkoor wilde ik eens iets anders en dit sprak mij aan.

Ons repertoire is erg leuk en zeer afwisselend. Het plezier dat wij hebben op de repetitieavond, de dinsdagavond dus, en tijdens de optredens vind ik erg belangrijk.

Ongeveer 5 jaar geleden werd ik voorzitter van Tuesday Fever, het zingen en het voorzitterschap gaan erg goed samen. De eerste 2 jaar heb ik het voorzitterschap samen met Frea gedaan. Zij heeft mij goed ingewerkt en wegwijs gemaakt.

Samen met de andere bestuursleden proberen wij mooie optredens te organiseren en nog meer bekendheid te creëren in Tubbergen en omstreken.

foto Anita Droste
Anita Droste
penningmeester

In september 2009 ben ik lid geworden van popkoor Tuesday Fever. Ik woon in Tubbergen en ik was in een fase van mijn leven beland dat beoefenen van groepssport niet meer mogelijk was.
Maar wat ga je dan doen is de vraag? Mijn vriendin kwam met de oplossing………..samen zingen in een popkoor.

Tot op de dag van vandaag is het vooral leuk, gezellig, ontspannend en soms ook topsport als wij voor een optreden oefenen.

Toen in 2010 de functie van penningmeester vrijkwam, heb ik mij meteen beschikbaar gesteld voor deze functie want ik vind het leuk om met cijfers te werken.

Het repertoire van Tuesday Fever is heel divers en dat maakt het zingen nog leuker. Ik hoop voor de toekomst dat we nog vaker met andere koren in de buurt kunnen samenwerken en samen gezellige avonden kunnen organiseren.

foto Margreet Engelhart
Margreet Engelhart
secretaris

Zingen in het koor doe ik al vanaf 2001 en ik zing nog steeds met veel plezier. Ik ben woonachtig in Geesteren. Sinds enige tijd ben ik bestuurslid van ons mooie koor, Tuesday Fever.

Het leuke repertoire, wat regelmatig wordt vernieuwd met nieuwe liedjes. Niet voor niets staat in onze visie dat we zingen voor het plezier van anderen maar ook voor onszelf. Dus naast muziek staat ook gezelligheid centraal.

Wij zingen veel Engelstalige liedjes, maar ook steeds meer Nederlandstalig. Overigens zijn de vaak eenvoudig klinkende liedjes de moeilijkste om te leren en goed te zingen!

foto Monique Veelers
Monique Veelers
bestuurslid PR

Ik zing nu alweer zeven jaar bij Popkoor Tuesday Fever en ik ben woonachtig in Ootmarsum. Mijn hele leven heb ik al gezongen, van een kinderkoortje in mijn kinderjaren tot aan een themakoor.

Het repertoire van Tuesday Fever maakt het extra leuk om te zingen. Leuke en vlotte popnummers uit de jaren waarin ik ben opgegroeid. Dit spreekt mij erg aan. Ook leuk is het zingen met andere koren en de optredens, wat wel even hard werken is!

Ik zit nu ongeveer 2 jaar in het bestuur van het koor en zorg voor de PR en de communicatie aan de koorleden. Vooral met het toenemende aantal optredens wordt dat laatste steeds drukker; erg leuk!

foto Rob Henneveld
Rob Henneveld
bestuurslid

Van zingen word je vrolijk!

Hier ben ik achter gekomen toen wij lid werden van Tuesday Fever, in september 2016. Ik woon in Tubbergen. In het begin best wel lastig want ieder liedje moet je leren, ondanks dat je denkt het te kennen. Ja, de woorden vaak wel, maar niet de partij zelf. Geef jezelf wat tijd en het komt allemaal goed.

In de rol van bestuurslid is het leuk om je steentje bij te dragen om het koor in stand te houden, doe je niets dan gebeurt er ook niets!

Ons repertoire is erg afwisselend en de dirigent weet ons altijd weer nóg beter te maken.

Commissies

Naast het bestuur kent Tuesday Fever een tweetal commissies:

  • De Muziek- en Performancecommissie (M&P)
  • De Opbouwcommissie

De Muziek- en Performancecommissie draagt zorg voor de inbreng van nieuwe nummers. Alle leden van het koor kunnen bij de M&P-commissie nummers aandragen waarvan zij denken dat ze geschikt zijn voor het koor. De commissie maakt uit de aangedragen nummers een selectie en draagt die voor aan de dirigent(e). Die bepaalt uiteindelijk welke nummers aan het repertoire worden toegevoegd en maakt hiervoor de arrangementen.

Ook bepaalt de commissie de outfit welke gedragen wordt tijdens optredens.

De taak van de Opbouwcommissie is het vervoer van apparatuur en instrumentarium naar en van optredens. Ook zorgt deze commissie voor het opstellen en afbreken van de geluidsinstallatie bij de concerten.

Foto Tuesday Fever
© TUESDAY FEVER
PRIVACY BELEID